Welk eten geef ik mijn hamster?

Het is belangrijk jouw hamster goed en gezond voer te geven! Maar wat kun je aan je hamster voeren?

Ik wil het hebben over het voedsel van hamsters

Veilig voedsel voor je hamster

Voer je hamster afwisselend voer!

Je hamster houdt, net zoals jij, van variatie in zijn voer! Je moet de verschillende soorten met elkaar afwissellen, zodat je hamster gevarieerd eet! Als je kijkt wat er in hamstervoer moet zitten, moet je al snel denken aan graskorrels, graan, brood, pitten en noten en haver. Ook moet jouw hamster voldoende vitamines binnen krijgen. Dit zit vaak al in voer wat je koopt. Van konijnenvoer of kattenvoer wordt jouw hamster niet blij!

Je hamster eet gemiddeld zo'n 10 tot 15 gram voer per dag, maar het kan zijn dat jouw hamster de ene dag wel eten pakt uit de voerbak en de andere dag niet. Hamsters staan er om bekend om een voer voorraad aan te leggen, en zo bijvoorbeeld daaruit zijn dagelijkse portie te halen.

Als je te vaak het zelfde voer geeft aan je hamster zal hij dit minder lekker vinden!

Hoe verwen je jouw hamster extra?

Natuurlijk mag je jouw hamster verwennen met een lekker snoepje, maar let hierop. Te veel snoep is natuurlijk nooit goed. Let hier op met verse producten (fruit), als ze dit gaan verstoppen kan het gaan rotten. Hierdoor kunnen ziektes ontstaan.

Wat je hamster ook lekker zal zijn (levende) meelwormen. Voer hier niet te veel van, dit is niet goed voor je hamster.

Welk voer kan je aan jouw hamster geven?

Veel gestelde vragen over de voeding van hamsters

Wat eet mijn hamster het liefste?

Jouw hamster eet het liefste speciaal hamstervoer, dit bestaat voornamelijk uit droogvoer. Hamsters zijn van nature niet gewend om natter voedsel te eten!

Mag ik mijn hamster alle groente en fruit geven?

Een hamster is gek op groente en fruit, en je kunt deze ook vrijwel alles voeren. Let wel op, te veel is nooit goed. Als je te veel voert zal de gezondheid van je hamster achteruit gaan.

Mag ik mijn hamster sla geven?

Je mag je hamster sla voeren, voer niet te veel en zorg ervoor dat je afwisselt. Ook kan je sla even grillen om het knapperig te maken!

Welke snoepjes zijn geschikt voor mijn hamster?

Hamsters zien een stukje fruit zeker als een snoepje, die mag je dan ook in beperkte mate geven! Wat ze ook lekker vinden zijn yoghurt snoepjes, geef hiervan ook niet te veel!

Mag ik mijn hamster ook meelworm geven?

Ja, je hamster zal gek zijn op (levende) meelworm, dierlijke eiwitten zijn een belangrijk onderdeel voor het dieet van je hamster. Je kunt je hamster ook een hondebrokje geven, echter moet je geen kattenbrokken geven!

Kan ik mijn hamster alles als voer geven?

Nee, je kan niet zomaar alles geven aan je hamster. Het is belangrijk dat je hamster voer geeft. Dit is speciaal samengesteld voor je hamster. Voer van je konijn of kat is niet geschikt voor een hamster.