De kosten van jouw hamster

Wat gaat jouw hamster kosten, waar moet je rekening mee houden?

Wat kost de aanschaf van een hamster?

De hamster zelf kost niet zo heel veel, deze kun je al kopen tussen de € 5,- tot € 10,-. Afhankelijk van het ras. Let wel op dat na 2024 je nog maar twee soorten hamsters, de Chinesedwerghamster en de Goudhamster, mag bezitten in Nederland.

De kosten van een hamster zitten dus niet in de aanschaf van het diertje zelf, maar in alles wat je nodig hebt. Een goede kooi kun je kopen vanaf € 80,- tot hoe gek je het zelf maakt.

Eenmalige kosten en terugkerende kosten voor jouw hamster

Je hebt eenmalige kosten, zoals die voor de aanschaf van een kooi, drinkfles en andere zaken die je als het goed is maar eenmalig hoeft aan te schaffen. Per maand moet je ook nog rekening houden met hamstervoer, nestmateriaal en bodembedekking. Deze kosten lopen op tot ongeveer € 20,- / 25,-. Deze kosten kunnen hoger worden als je hamster ziek word.

Wat kost de aanschaf van een hamster

Eenmalige kosten voor een hamster

De eenmalige kosten van een hamster geef je alleen uit bij de aanschaf van een nieuwe hamster. Misschien heb je al spulletjes in huis die je kunt gebruiken!

Terugkerende kosten voor een hamster

Je hebt ook terugkerende kosten, per jaar kun je rekening houden met € 300 tot 350,- zolang je geen onverwachte diernartskosten hebt!

Veel gestelde vragen over de kosten van hamsters

Lees hier de veelgestelde vragen en natuurlijk antwoorden over de kosten van hamsters.

Waar kun je een hamster kopen?

Je kunt een hamster op verschillende plaatsen kopen, de dierenwinkel of bij een fokker. Maar je zou ook kunnen kijken of je een hamsteropvang in de buurt hebt waar je eentje zou kunnen ophalen. Let op dat jonge hamsters vanaf 4 weken bij hun moeder vandaan kunnen! Let ook op dat de hokken goed schoon zijn!

Wat kost een hamster pension?

Tijdens vakanties zou je een hamster bij een vriend(in) kunnen brengen, maar zijn er ook hamster pensions waar je jouw diertje gerust kan achterlaten. De kosten van een pension zijn varierend per dag en afhankelijk van wat het aanbod is. Deze kosten zullen tussen de € 3,- en € 7,50 per hamster zijn.

Wat kost een hamster?

Een hamster kost ongeveer € 10,- wanneer je deze wil aanschaffen. Voor een goede kooi (eenmalig) ben je al snel € 80,- tot zo gek je het zelf maakt kwijt, voer, bodembedekking, nestwol etc komen neer op € 25,- tot € 30,- per maand neer!